Σκοπός του προγράμματος HelloAIRIS είναι να εισαγάγει πανεπιστημιακούς φοιτητές, νέους ερευνητές και επαγγελματίες στην Τεχνητή Νοημοσύνη, και να τους προτρέψει να ανακαλύψουν και να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις στον τομέα της Υγείας.
Το HelloAIRIS είναι ένα πλήρες πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην Υγεία που υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από το EIT Health και υλοποιείται από τους συνεργάτες του (GE Healthcare, KTH, LEITAT, κ.α.). Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 10 εβδομάδων, από τις 21 Ιουνίου ως τις 30 Αυγούστου 2021, και απευθύνεται σε πανεπιστημιακούς φοιτητές, νέους ερευνητές, επαγγελματίες υγείας, καθώς και σε όσους ενδιαφέρονται να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις για την κάλυψη των σύγχρονων υγειονομικών αναγκών των πολιτών της Ευρώπης.
Σκοπός του HelloAIRIS, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, είναι να εισαγάγει τους συμμετέχοντες στην τεχνητή νοημοσύνη και να τους προτρέψει να ανακαλύψουν και να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις στον τομέα της Υγείας με τη χρήση νέων τεχνολογιών. Το πρόγραμμα θα απαντήσει στα παρακάτω ερωτήματα:
- Ποιο είναι το παρόν και το μέλλον των εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης;
- Ποιοι είναι οι τεχνικοί όροι της Τεχνητής Νοημοσύνης που πρέπει να γνωρίζει κανείς;
- Ποιος ο ρόλος του επιστήμονα της ανάλυσης δεδομένων στον τομέα της υγείας;
- Ποια τα βασικά παραδείγματα εφαρμογών Τεχνητής Νοημοσύνης;
- Ποιος είναι ο δρόμος του επιχειρείν σε αυτόν τον τομέα;
- Πώς το οικοσύστημα μπορεί να υποστηρίξει τους εμπειρογνώμονες του κλάδου;
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την αίτηση τους μέχρι τις 28 Μαΐου 2021 εδώ. Το πρόγραμμα θα προσφέρει πλήρεις υποτροφίες σε όσους υποψήφιους επιλεγούν. Η αξιολόγηση θα γίνει με βάση την έρευνα, το βιογραφικό και τη συνοδευτική επιστολή. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (EKT), ως πόλος του EIT Health στην Ελλάδα, είναι υπεύθυνο για τους συμμετέχοντες από την Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στον Γιώργο Μέγα (megas@ekt.gr), σύμβουλο Καινοτομίας στο ΕΚΤ.
Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο