few

Βεντάλια θεματικών και παρουσίες από 20 χώρες στην εβδομάδα γυναικείας επιχειρηματικότητας

Η Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας είναι ένα καινοτόμο project που επιδιώκει την επικοινωνίας, την αλληλεπίδραση και τη συζήτηση μεταξύ φορέων.

Από την Αγροδιατροφή και την Έξυπνη Γεωργία, μέχρι τον Τουρισμό, την Ενέργεια, αλλά και την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα, ξεδιπλώνεται μεταξύ άλλων η βεντάλια των θεματικών, στο Διεθνές Συνέδριο «Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας – Female Entrepreneurial Week», που διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδας – Σ.Ε.Γ.Ε., στη Θεσσαλονίκη. Με επίκεντρο την Επανεκκίνηση της Οικονομίας, το Συνέδριο το οποίο πραγματοποιείται για τέταρτη φορά φέτος, από τις 22-25 Νοεμβρίου, στο ξενοδοχείο Porto Palace Hotel, αναμένεται να προσελκύσει για ακόμη μια φορά το ενδιαφέρον επαγγελματιών από ολόκληρη την Ευρώπη.

Η «Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» αποτελεί ένα καινοτόμο project που επιδιώκει την επικοινωνία, την αλληλεπίδραση και τη συζήτηση μεταξύ φορέων λήψης αποφάσεων, εμπειρογνωμόνων και επαγγελματιών από όλη την Ευρώπη, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις δυνατότητες προώθησης της επιχειρηματικότητας.
Η «Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και αποτελεί επίσημη εκδήλωση της Παγκόσμιας και της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, ενώ σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την πορεία της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και της Οικονομικής Ενδυνάμωσης των Γυναικών, στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης.

Οι θεματικές που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου:

1η ημέρα

Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου
Θεματικές: Έξυπνη Γεωργία – Καλλιέργειες – Αγροδιατροφή

2η ημέρα
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου

Θεματικές: Τουρισμός – Καινοτομία – Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

3η ημέρα

Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου
Θεματικές: Ενσωμάτωση μεταναστών στην αγορά εργασίας – Καινοτομία – Ενέργεια

4η ημέρα

Πέμπτη, 25 Νοεμβρίου
Θεματική: Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

Μερικά από τα προγράμματα που θα παρουσιαστούν

  • BUSINESS OF FOOD: Οδηγός start-up επιχειρηματικότητας στον χώρο της Αγροδιατροφής και της παραγωγής τροφίμων
  • WOMEN ENERGY AND ECONOMIC EMPOWERMENT: Υποστήριξη γυναικών στην ενεργειακή μετάβαση και στην Πράσινη Οικονομία
  • WE TOUR: Δημιουργία ενός σύγχρονου business network στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας
  • ERIAS: Υποστήριξη και την ενσωμάτωση των προσφύγων στην αγορά εργασίας
  • DIGI-WOMEN: Υποβοήθηση των γυναικών επιχειρηματιών με νέα ψηφιακά μέσα
  • Game of Business: Βελτίωση των ικανοτήτων γυναικών επιχειρηματιών, ξεπερνώντας εμπόδια στη σύσταση νέων επιχειρήσεων
  • NEXTFOOD: Μετάβαση σε πιο βιώσιμες και ανταγωνιστικές πρακτικές αγροδιατροφής
  • BALKAN WOMEN COLAITION II: Υποστήριξη γυναικών στην Κοινωνική Οικονομία στην περιοχή των Βαλκανίων
  • SMART FARMING 4.0 ALL: Υποστήριξη Ευφυούς Γεωργίας

Συμμετέχοντες και Ομιλητές

Στη φετινή διοργάνωση θα φιλοξενηθεί πλήθος εκπροσώπων εκ των σημαντικότερων φορέων που δρουν πανευρωπαϊκά και παγκοσμίως για την ανάπτυξη και την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, με έμφαση στο γυναικείο Επιχειρείν.
Μερικοί μόνο από τους οργανισμούς που θα παρευρεθούν είναι το Eurochambers, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Women EntrepreneurshipPlatform – WEP, εκπροσώποι της επίσημης ομάδας εργασίας της G20 που εστιάζει στην ισότητα των φύλων Woman20 (W20), καθώς και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων και της Επιχειρηματικής Συλλογικότητας από όλη την Ευρώπη.
Στο Συνέδριο, έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε ως κεντρικό ομιλητή της επίσημης έναρξης του Φόρουμ, τον αξιότιμο Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκο Παπαθανάση, ενώ στην κεντρική Εκδήλωση του Έργου ERIAS θα παρευρεθούν αξιόλογες προσωπικότητες της εγχώριας πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής, όπως η κα. Σοφία Βούλτεψη – Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, η κα. Έλενα Κουντουρά – Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η κα. Ζέφη Δημάδαμα – Αναπλ. Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, καθώς επίσης στην Κεντρική Εκδήλωση του έργου Game of Business, θα συμμετάσχει και θα τοποθετηθεί η κα. Βούλα Πατουλίδου-Αντιπεριφερειάρχη Μ.Ε. Θεσσαλονίκης και πολλοί άλλοι.

Η «Εβδομάδα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της «Εβδομάδας Γυναικείας Επιχειρηματικότητας», μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του Συνεδρίου.

Η παρακολούθηση του Φόρουμ είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους δωρεάν και εγκαίρως μέσα από τον σύνδεσμο


Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, με ταυτόχρονη διερμηνεία, λόγω της συμμετοχής ομιλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εγγραφή

Περισσότερες πληροφορίες εδώ


Ημερολόγιο

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU
27
28
29
30
1
2
3
Events for Δεκέμβριος

3

4
5
6
7
8
9
10
Events for Δεκέμβριος

10

No Events
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Events for Δεκέμβριος

20

No Events
Events for Δεκέμβριος

21

No Events
Events for Δεκέμβριος

22

No Events
Events for Δεκέμβριος

24

No Events
25
26
27
28
29
30
31
Events for Δεκέμβριος

25

No Events
Events for Δεκέμβριος

26

No Events
Events for Δεκέμβριος

27

No Events
Events for Δεκέμβριος

28

No Events
Events for Δεκέμβριος

29

No Events
Events for Δεκέμβριος

30

No Events
Events for Δεκέμβριος

31

No Events
1
2
3
4
5
6
7