Thriving Global Silicon Vaely program

Πρόγραμμα ενίσχυσης εξωστρέφειας και επιχειρηματικής επιτάχυνσης καινοτόμων τεχνολογικών επιχειρήσεων

Η Enterprise Greece, στο πλαίσιο των δράσεων της που στοχεύουν στην προώθηση εξαγωγών και στην ενίσχυση και προβολή του κλάδου καινοτομίας – τεχνολογίας, και σε συνέχεια του επιτυχημένου πιλοτικού προγράμματος «Thriving in the Storm», διοργανώνει ένα ακόμη πιο ολοκληρωμένο Πρόγραμμα ενίσχυσης της εξωστρέφειας και επιχειρηματικής επιτάχυνσης των καινοτόμων τεχνολογικών επιχειρήσεων.

Το φετινό Πρόγραμμα με τίτλο «Thriving Global Silicon Valley Program», θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό USMAC (US Market Access Centre) και με υψηλού επιπέδου εμπειρογνώμονες από τη Silicon Valley. Το νέο ολοκληρωμένο πρόγραμμα, συνδυάζει την ένταση του πρώτου προγράμματος Thriving in The Storm και δύναται να οδηγήσει και σε μία επιπλέον φάση επιτάχυνσης που δίνει στις ελληνικές ΜμΕ άμεση επαφή με υποψήφιους πελάτες, στρατηγικούς εταίρους και επενδυτές από τη Silicon Valley και το τεχνολογικό οικοσύστημα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι κύριες φάσεις του προγράμματος είναι :

ΦΑΣΗ 1 : Thriving in the Storm – Boot Camp
  • Συμμετέχοντες: 18 εταιρίες
  • Διάρκεια: 5 μέρες (20 ώρες συνολικά)
  • Σκοπός: να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες για τις ιδιαιτερότητες της Αμερικανικής αγοράς, να καταλάβουν ποιες αλλαγές προϊόντος θα πρέπει να κάνουν για να κατακτήσουν νέες αγορές του εξωτερικού και να δημιουργήσουν ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για επέκταση σε αυτές τις αγορές.

 Για το αναλυτικό πρόγραμμα πατήστε εδώ

ΦΑΣΗ 2 : Global Growth Acceleration – Εξωστρεφής επιχειρηματική Επιτάχυνση
  • Συμμετέχοντες: 6 Εταιρίες (που έχουν ολοκληρώσει την 1η φάση)
  • Διάρκεια: 4 μήνες
  • Σκοπός: κάθε εταιρεία θα αντιστοιχηθεί με έναν ειδικό στον τομέα του κλάδου της από τη Silicon Valley για να λάβει προσωποποιημένη καθοδήγηση 25 ωρών, ενώ θα έχει την ευκαιρία να διεξάγει τουλάχιστον 10 B2B συναντήσεις και να λάβει μέρος σε Pitch Event επενδυτών. Οι τελευταίες 2 εβδομάδες πραγματοποιούνται στη Silicon Valley.

Το Πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της Εξαγωγικής Δυναμικής καινοτόμων τεχνολογικών επιχειρήσεων και στην πρώτη φάση του θα επιλεχθούν 18 ελληνικές επιχειρήσεις. Μετά την ολοκλήρωση της 1ης φάσης, εφόσον διακριθούν, θα επιλεχθούν έως 6 επιχειρήσεις για να συνεχίσουν στην 2η φάση της εξωστρεφούς επιχειρηματικής επιτάχυνσης.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε υφιστάμενες και νέες τεχνολογικές ελληνικές επιχειρήσεις που:

  • έχουν πλήρως λειτουργικό προϊόν ή υπηρεσία
  • έχουν κάνει ήδη πωλήσεις στην εσωτερική αγορά και θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα/υπηρεσίες τους σε διεθνείς αγορές με έμφαση σε αυτή της Silicon Valley.

Η αξιολόγηση των εταιρειών θα γίνει από εξειδικευμένους συνεργάτες του οργανισμού US-MAC – Alfredo Coppola, Co-CEO, US Market Access Center Co-founder, Marin Seed Ventures και Chris Burry, Co-CEO, US Market Access Center Industry Fellow, UC Berkeley

Οι 18 επιχειρήσεις που θα επιλεγούν για την 1η φάση του Προγράμματος, θα καταβάλουν μέρος του συνολικού κόστους συμμετοχής που αντιστοιχεί σε 300 ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Οι 6 επιχειρήσεις που θα επιλεγούν να συμμετέχουν στην 2η φάση του Προγράμματος, θα καταβάλουν μέρος του συνολικού κόστους συμμετοχής που αντιστοιχεί σε 3.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ

Από κάθε επιχείρηση μπορούν να συμμετάσχουν 1-2 στελέχη.

Το πρόγραμμα απαιτεί οι συμμετέχοντες να έχουν γνώση της Αγγλικής γλώσσας.

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Πρόγραμμα
Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Υποβολή Αίτησης

Περισσότερες πληροφορίες εδώ


Ημερολόγιο

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
Events for Μάρτιος

22

Events for Μάρτιος

23

No Events
Events for Μάρτιος

24

No Events
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7