interregEuropeLogo

Workshop Interreg Europe – Αλλαγή συμπεριφοράς και συμμετοχικές διαδικασίες για βιώσιμη κινητικότητα

Στις 28 και 29 Ιουνίου 2022 , και μετά από περισσότερα από δύο χρόνια, η Πολιτική Μάθησης Πλατφόρμας διοργανώνει το πρώτο της επιτόπιο εργαστήριο για τη χρονιά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη. Το θέμα της εκδήλωσης θα είναι η αλλαγή συμπεριφοράς και οι συμμετοχικές διαδικασίες για βιώσιμη κινητικότητα.         

 Η μετάβαση της Ευρώπης στη βιώσιμη κινητικότητα απαιτεί τη συμμετοχή όλων των τομέων της κοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών και των ενδιαφερομένων στη διαδικασία απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα.

Αυτό συνεπάγεται τη διασφάλιση ότι ο σχεδιασμός κινητικότητας ταιριάζει στις ανάγκες των πολιτών, αλλά και ότι έχουν κίνητρο να κάνουν τη μετάβαση σε ενεργά και δημόσια μέσα μεταφοράς.

Η ανάπτυξη Σχεδίων Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (SUMPs) απαιτεί τον συντονισμό πολλών ενδιαφερομένων μερών , συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων χρηστών, ώστε τα σχέδια να μην απορριφθούν από το κοινό ή να υιοθετηθούν με τον βέλτιστο τρόπο.

Η δέσμευση των χρηστών στον προγραμματισμό , ωστόσο, αποτελεί σημαντική πρόκληση για πολλές δημόσιες αρχές, οι οποίες δεν διαθέτουν τις απαραίτητες δεξιότητες και εμπειρίες.

Ταυτόχρονα, το κοινό πρέπει να παρακινηθεί και να εξουσιοδοτηθεί να αλλάξει τη συμπεριφορά του για να κάνει χρήση μεταφορών χαμηλών εκπομπών άνθρακα και των ενεργών τρόπων μεταφοράς, όπως το περπάτημα και το ποδήλατο. Το να πείσουμε τους ανθρώπους να κόψουν τις συνήθειες τους και να απομακρυνθούν από τα ιδιωτικά οχήματα παραμένει μια βασική πρόκληση για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής.

Περισσότερες πληροφορίες & agenda εδώ


Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Events for Απρίλιος

22

No Events
Events for Απρίλιος

28

29
30
1
2
3
4
5