EIT Health Innostars

EIT Health InnoStars Awards 

Το Innostars Awards, ένα από τα πιο σημαντικά προγράμματα επιτάχυνσης του EIT Health, ξεκινάει και φέτος με σκοπό να υποστηρίξει μικρές ή πολύ μικρές επιχειρήσεις, startups και τεχνοβλαστούς, που έχουν μια πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα ή ένα ελάχιστο βιώσιμο προϊόν (MVP) στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά ακόμα δεν έχουν βγει στην αγορά.                

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης επιχειρήσεων για τις χώρες της Κεντρικής, Ανατολικής και Νότιας Ευρώπης, περιοχές δηλαδή που ο ρυθμός της καινοτομίας είναι πιο αδύναμος.

O θεσμός InnoStars Awards προσελκύει πρωτοποριακές λύσεις ιατρικής, βιοτεχνολογίας ή ψηφιακής υγείας που απώτερο σκοπό έχουν να ανταποκριθούν σε μερικές από τις πιο σημαντικές προκλήσεις της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Οι καλύτερες ομάδες με τις πιο βιώσιμες ιδέες λαμβάνουν εξωτερική χρηματοδότηση, εξειδικευμένη καθοδήγηση, συμμετοχή σε bootcamps, ενώ προσελκύουν το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτών.

Τα τελευταία 7 χρόνια ο θεσμός InnoStars Awards έχει εκπαιδεύσει περισσότερες από 100 νεοσύστατες επιχειρήσεις. Πάνω από τις μισές βγήκαν στην αγορά με επιτυχημένα προϊόντα και λύσεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Η Ελλάδα διαχρονικά έχει εξαιρετική παρουσία στο EIT Health Innostars Awards. Το 2022 η νεοφυής επιχείρηση Shuttle Catheters, η οποία εργαζόταν πάνω σε τεχνολογία καθετήρα για τη χρόνια, σοβαρή αρτηριακή στένωση, κέρδισε το πρώτο βραβείο και την ευκαιρία να κάνει την ιδέα της πραγματικό προϊόν. Αποφεύγοντας τις επεμβάσεις ανοικτής καρδιάς, η καινοτομία της ελληνικής εταιρείας μπορεί να συμβάλει στη μείωση των ποσοστών θνησιμότητας και της οικονομικής επιβάρυνσης του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το EIT Health Innostars Awards έχει ξεκινήσει και θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Απριλίου 2023.

Θα επιλεγούν 20 ομάδες που θα λάβουν 20.000 ευρώ για τα έξοδα εκπαίδευσης και καθοδήγησης, καθώς και τα έξοδα για μετακίνηση σε δύο ευρωπαϊκούς προορισμούς. Επίσης, οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία για περαιτέρω υποστήριξη και δικτύωση με επενδυτές μέσω του δικτύου του EIT Health.

Στη συνέχεια, θα επιλεγούν 10 ομάδες με το καλύτερο επιχειρηματικό σχέδιο για να παρουσιάσουν σε μια διεθνή επιτροπή από αποτελείται από εμπειρογνώμονες, εταίρους από τον κλάδο της βιομηχανίας, εκπροσώπους από το EIT Health και επαγγελματίες από τον τομέα της υγείας. Η καλύτερη ομάδα θα κερδίσει ευρεία αναγνώριση της ιδέας της και οικονομική υποστήριξη 25.000 ευρώ για να εισαγάγει το προϊόν ή την υπηρεσία της στην αγορά.

Τα bootcamps θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο 2023, η επιλογή των 10 καλύτερων ομάδων θα γίνει τον Οκτώβριο 2023 ενώ ο Μεγάλος Τελικός θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο 2023.

 Περισσότερες πληροφορίες εδώ.


Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Events for Απρίλιος

22

No Events
Events for Απρίλιος

28

29
30
1
2
3
4
5