Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Διαγωνισμός #HDB4ElevateGreece Innovation Challenge

Προσκαλούνται όλες τις εταιρείες του μητρώου Elevate Greece – startups – να συμμετέχουν με τις καινοτόμες-ανατρεπτικές ιδέες τους! Ο διαγωνισμός Innovation Challenge που έχει καταστεί πλέον θεσμός ανανεώνει την ετήσια συνάντηση του με τις επιχειρήσεις του οικοσυστήματος καινοτομίας.    

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB σε αποκλειστική συνεργασία με το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece, λειτουργώντας ως επιταχυντές καινοτομίας, συνδιοργανώνουν τον διαγωνισμό καινοτομίας με τίτλο «HDB Innovation Challenge» προσφέροντας  τη δυνατότητα σε εγγεγραμμένες επιχειρήσεις του Elevate Greece να συμμετέχουν στο διαγωνισμό, υλοποιώντας την ιδέα τους σε προϊόν ή υπηρεσία.

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB παρέχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης PoC (Proof of Concept) μέχρι το ποσό των 20.000 Ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) ανά θεματική ενότητα με την προοπτική σύναψης συμβάσης εμπορικής συνεργασίας με την εταιρεία που θα διακριθεί.

Οι υποβολές αιτήσεων ξεκίνησαν στις 12 Σεπτεμβρίου 2023 και θα ολοκληρωθούν στις 20 Οκτωβρίου 2023 μέσα από το site του Elevate Greece.

Ο φετινός διαγωνισμός αποσκοπεί στη στήριξη της δημιουργικότητας και στην καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας, συμβάλλοντας συγχρόνως με καινοτόμες λύσεις στην αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής αλλά και της ερημοποίησης της ελληνικής υπαίθρου.

Στο 3rd Innovation Challenge, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο θεματικές ενότητες που αφορούν:

  1. Στην ανάπτυξη εξελιγμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας με στόχο την εκτίμηση του κινδύνου (risk factor) ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών σε κατοικίες και επιχειρήσεις ανά γεωγραφική περιοχή της χώρας μας.
  2. Στην ανάπτυξη εξελιγμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας με στόχο τη χρηματοδότηση δράσεων για την αναγέννηση εγκαταλελειμμένων χωριών με ελάχιστους (λιγότερο από 50) ή καθόλου κατοίκους, αποσκοπώντας στη δημιουργία εργαλείου που θα βοηθήσει τις επενδυτικές αποφάσεις ως προς την επιλογή και ανάδειξη τοπικών κοινωνιών.

Ερωτήσεις σχετικά με το Διαγωνισμό μπορούν να υποβάλλονται με email στην οργανωτική ομάδα της HDB στη διεύθυνση hdb4elevategreece@hdb.gr.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ


Ημερολόγιο

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Events for Ιούλιος

22

No Events
Events for Ιούλιος

24

No Events
Events for Ιούλιος

25

No Events
Events for Ιούλιος

26

No Events
Events for Ιούλιος

27

No Events
Events for Ιούλιος

28

No Events
29
30
31
1
2
3
4
Events for Ιούλιος

29

No Events
Events for Ιούλιος

30

No Events
Events for Ιούλιος

31

No Events