Το Silicon Eurocluster δημοσιεύει πρόσκληση για πράσινες συμβουλευτικές υπηρεσίες για την προώθηση του βιώσιμου μετασχηματισμού των ΜΜΕ στον τομέα των ηλεκτρονικών

Tο έργο Silicon Eurocluster, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανακοινώνει την έναρξη της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, αναζητώντας εξειδικευμένους και έμπειρους παρόχους πράσινων συμβουλευτικών υπηρεσιών για την υποστήριξη του βιώσιμου μετασχηματισμού των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ηλεκτρονικής. Η πρωτοβουλία στοχεύει στην προώθηση μιας πιο πράσινης και βιώσιμης οικονομίας, τονίζοντας τον κεντρικό ρόλο των ΜΜΕ στην επίτευξη της ευρωπαϊκής αυτάρκειας.

Οι οντότητες που υποβάλλουν αίτηση για να γίνουν ένας από τους πράσινους εμπειρογνώμονες θα εμφανιστούν στον κατάλογο που αναπτύχθηκε από το έργο και στον ιστότοπο της Silicon Europe Alliance κερδίζοντας προβολή ως πάροχοι πράσινων υπηρεσιών για τον τομέα των ηλεκτρονικών και θα είναι επιλέξιμοι ως πάροχοι στη μελλοντική πρόσκληση που θα απονείμει πράσινα κουπόνια ύψους 3600 ευρώ το καθένα σε 25 ΜΜΕ για την ανάθεση εξωτερικών συμβουλευτικών υπηρεσιών, διευκόλυνση του πράσινου μετασχηματισμού τους. Η παρούσα πρόσκληση θα ανοίξει στις 27 Φεβρουαρίου 2024 στις 08.00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης.

Το έργο αναζητά παρόχους πράσινων συμβουλευτικών υπηρεσιών με εξειδίκευση σε τομείς όπως οι ραδιοεπικοινωνίες, η κυβερνοασφάλεια, η τεχνητή νοημοσύνη, η συγκομιδή ενέργειας, η φωτονική ή οι αισθητήρες, οι οποίοι καλούνται να εγγραφούν στον πράσινο κατάλογο παρόχων υπηρεσιών του Silicon Eurocluster. Η κοινοπραξία Silicon Eurocluster θα επικυρώσει την επιλεξιμότητα των παρόχων υπηρεσιών για συμπερίληψη στον πράσινο κατάλογο.

Μέσω αυτών των πράσινων συμβουλευτικών υπηρεσιών, οι ΜΜΕ θα αναλάβουν ουσιαστικές δράσεις για τη μετάβαση των δραστηριοτήτων τους προς την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, τη μείωση του οικολογικού αποτυπώματος και την υιοθέτηση πράσινων και κυκλικών διαδικασιών.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ


Ημερολόγιο

Φεβρουάριος 2024

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
1
2
3