Λάβετε μέρος στην έρευνα σχετικά με τον ρόλο της Βιοτεχνολογίας στην Αγροδιατροφή!

Στα πλαίσια του προγράμματος BioTech4Food, στο οποίο συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιείται έρευνα σχετικά με τον ρόλο που παίζει ή που δύναται να έχει η βιοτεχνολογία στον τομέα της Αγροδιατροφής.

Επιχειρήσεις, startups, ερευνητές και ειδικοί των κλάδων της βιοτεχνολογίας, των τροφίμων, της χημείας, της μοριακής βιολογίας της νανοτεχνολογίας και της πληροφορικής καλούνται να συμμετάσχουν στην έρευνα. Βασικός στόχος της έρευνας είναι η   ανάπτυξη νέων διατομεακών, διασυνοριακών βιομηχανικών αλυσίδων αξίας που σχετίζονται με την εφαρμογή της βιοτεχνολογίας στη βιομηχανία αγροδιατροφής.

Σχετικά με το έργο BioTech4Food

Η κλιματική αλλαγή και η περιβαλλοντική υποβάθμιση αποτελεί απειλή για την Ευρώπη αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, γεγονός που καθιστά αναγκαία τη μετατροπή της Ε.Ε. σε μια σύγχρονη και αποδοτική, ως προς τη χρήση των πόρων, οικονομία. Το έργο «Βiotech4food» αποτελεί εργαλείο ενίσχυσης και διευκόλυνσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (MME) και των Περιφερειών μέσω διαπεριφερειακών συνεργασιών και επενδύσεων, χρησιμοποιώντας καινοτόμους τρόπους μεταχείρισης της βιοτεχνολογίας αλλά και της αγροδιατροφικής βιομηχανίας. Στοχεύει στην αύξηση της βιωσιμότητας της αγροδιατροφής μέσω της υιοθέτησης πρακτικών κυκλικής παραγωγής, καθώς και στην αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων της βιομάζας με απώτερο σκοπό ένα βιώσιμο οικοσύστημα αγροδιατροφής, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του καταναλωτή αλλά και τις νέες προκλήσεις γύρω από την υγεία, τη διατροφή και την παραγωγή πρωτεϊνών. Επιπλέον, προβλέπεται η υποστήριξη των ΜΜΕ ώστε να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις της πράσινης μετάβασης.


Δράσεις του έργου: Οι συμμετέχοντες φορείς θα εργαστούν σε 8 γεωγραφικές περιοχές της Ευρώπης.
1. Galicia (Ισπανία)
2. Navarre (Ισπανία)
3. Normandy / Pays de la Loire / Brittany (Γαλλία)
4. Auvergne Rhône-Alpes / Provence-Alpes-Côte d’Azur (Γαλλία)
5. Flanders (Βέλγιο)
6. Wallonia (Βέλγιο)
7. Central Macedonia (Ελλάδα)
8. Emilia-Romagna (Ιταλία)

Κάθε απάντηση μετράει! Συμπληρώστε το ερωτηματολόγιο εδώ


Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Events for Απρίλιος

22

No Events
Events for Απρίλιος

28

29
30
1
2
3
4
5