EU Bioeconomy Conference 2022

Bioeconomy_conference

EU Bioeconomy Conference 2022

Το ευρωπαϊκό συνέδριο Βιοοικονομίας με τίτλο ‘The Bioeconomy – Enabling the European Green Deal in Challenging Times’ θα πραγματοποιηθεί στις 6 και 7 Οκτωβρίου 2022 στις Βρυξέλλες στο κτήριο Charlemagne, ενώ όλες οι συνεδρίες θα προβληθούν και διαδικτυακά μέσω live-streaming. 

Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα της Έκθεσης Προόδου της Στρατηγικής της ΕΕ για τη Βιοοικονομία, που εγκρίθηκε τον Ιούνιο του 2022 και θα δοθεί έμφαση στον ρόλο της χάραξης πολιτικής της Βιοοικονομίας. Θα παρουσιαστεί μια σειρά από ιστορίες επιτυχίας στον τομέα της Βιοοικονομίας από Ευρωπαϊκούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην έρευνα και την καινοτομία, καθώς και στοιχεία για την επιτυχή εφαρμογή της στρατηγικής της ΕΕ για τη βιοοικονομία. Θα υπάρχει επίσης η ευκαιρία να συζητηθεί πώς η βιοοικονομία μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση ορισμένων αντισταθμίσεων, αντιμετωπίζοντας το ερώτημα πώς η αυξανόμενη ζήτηση βιομάζας για ενέργεια και βιομηχανικές ανάγκες μπορεί να συνδυαστεί με αυξανόμενους στόχους για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα.

Η βιοοικονομία περιλαμβάνει όλους τους τομείς και τις συναφείς υπηρεσίες και τις επενδύσεις που παράγουν, χρησιμοποιούν, επεξεργάζονται, διανέμουν ή καταναλώνουν βιολογικούς πόρους, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών οικοσυστήματος. Από το φαγητό που τρώμε μέχρι τα έπιπλα του σπιτιού μας και τα ρούχα που φοράμε, η βιοοικονομία, ως ένας από τους μεγαλύτερους τομείς της Ένωσης, είναι ήδη παρούσα στην καθημερινότητά μας. Η βιοοικονομία μπορεί να είναι ο φυσικός παράγοντας και το αποτέλεσμα του μετασχηματισμού της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

 

Εγγραφή

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Date

Οκτ 06 - 07 2022
Expired!

Time

All Day