3ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Νεοφυών Επιχειρήσεων Γαστρονομικού Τουρισμού

gastronomyTourism

3ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Νεοφυών Επιχειρήσεων Γαστρονομικού Τουρισμού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO) διοργανώνει τον «3ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Νεοφυών Επιχειρήσεων Γαστρονομικού Τουρισμού (3RD GLOBAL GASTRONOMY TOURISM STARTUP COMPETITION)», σε συνεργασία με το Βασκικό Γαστρονομικό Κέντρο (Basque Culinary Center).     

Στόχος του διαγωνισμού αυτού η επιτάχυνση των τουριστικών πρωτοβουλιών Γαστρονομίας μέσα από την Καινοτομία, για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG), για έναν πιο βιώσιμο και ανθεκτικό τουρισμό, χωρίς αποκλεισμούς.

Ο διαγωνισμός αφορά 3 διαφορετικές κατηγορίες για συμμετοχή:

1. Νέες Τεχνολογίες

Νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν και προωθούν τη δημιουργία μίας νεοφυούς επιχείρησης με βασική συνιστώσα την υψηλή τεχνολογία για την παροχή λύσεων ή νέων υπηρεσιών που σχετίζονται με τον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού.

2. Τοπικός αντίκτυπος

Νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν και προωθούν έργα με βασική συνιστώσα τον μετασχηματισμό και την κοινωνική βελτίωση στον τομέα τους και συνδέονται με τον τομέα του γαστρονομικού τουρισμού.

3. Βιωσιμότητα και απόβλητα

Νεοφυείς επιχειρήσεις που αναπτύσσουν και προωθούν έργα με βασική συνιστώσα τη βιωσιμότητα και/ή τη διαχείριση των αποβλήτων που απορρέουν από τα τρόφιμα σε σχέση με τον αντίκτυπο που προκαλείται από τους τουρίστες.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι υποψήφιες επιχειρήσεις θα απολαύσουν μια σειρά προνόμια όπως: καθοδήγηση από τον UNWTO και κορυφαίους εταίρους, επενδυτικές ευκαιρίες, συμμετοχή στο δίκτυο καινοτομίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, ευκαιρίες υποτροφιών για τη Διαδικτυακή Ακαδημία Τουρισμού, ευκαιρία να παρουσιάσουν την εκκίνηση τους στο 7ο Φόρουμ Τουρισμού Γαστρονομίας του ΟΗΕ (Νάρα, Ιαπωνία Ιούνιος 2022) κ.α.

Προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων: 01 Ιουνίου 2022

Σημείωση: Κάθε συμμετοχή γίνεται για μία κατηγορία.

Ανακοίνωση των επικρατέστερων υποψηφιοτήτων στην σχετική ιστοσελίδα: 15 Σεπτεμβρίου 2022

Ανακοίνωση των νικητών και συνεδρία: Δεκέμβριος 2022.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

 

 

 

 

 

 

 

Date

Ιούν 01 2022
Expired!

Time

All Day