6 Σεπτεμβρίου 2026, Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ)
Η Γενική Γραμματεία ΕΣΠΑ (Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών) και η Ειδική Υπηρεσία Interreg 2021-2027 ανακοινώνουν τη διοργάνωση της εκδήλωσης «Interreg: Πέντε Σύνορα, Είκοσι Έξι Περιφέρειες Συνεργασίας, Μία Κοινή Ευρώπη», στο πλαίσιο της 90ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) – Περίπτερο 13, στις 6 Σεπτεμβρίου 2026, από τις 12:00 έως τις 13:00.
Μια εκδήλωση αφιερωμένη στα πέντε διασυνοριακά προγράμματα Interreg που διαχειρίζεται η Managing Authority Interreg 2021–2027: Ελλάδα-Αλβανία, Ελλάδα-Βουλγαρία, Ελλάδα-Ιταλία, Ελλάδα-Κύπρος και Ελλάδα-Βόρεια Μακεδονία.
Πέντε σύνορα, 26 περιφέρειες και μια κοινή προσπάθεια: να μετατρέπουμε τις προκλήσεις που μοιραζόμαστε σε ευκαιρίες συνεργασίας, κοινές λύσεις και απτά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες.
Μέσα από πέντε ιστορίες διασυνοριακής συνεργασίας, η εκδήλωση θα αναδείξει τη δύναμη των έργων Interreg και τον ουσιαστικό τους αντίκτυπο στην καθημερινότητα των ανθρώπων και στην ανάπτυξη των περιοχών.
Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι προοπτικές της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας μετά το 2027, ανοίγοντας τη συζήτηση για το μέλλον της συνεργασίας πέρα από τα σύνορα.
Γιατί οι κοινές προκλήσεις μπορούν να γίνουν αφετηρία για κοινές λύσεις. Και όταν συνεργαζόμαστε πέρα από τα σύνορα, χτίζουμε μια Ευρώπη πιο δυνατή και πιο ενωμένη.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
