neb_prizes_20 430

New European Bauhaus: Έναρξη υποβολής αιτήσεων για την απονομή των βραβείων για το 2024

Στις 2 Οκτωβρίου 2023 άνοιξαν οι αιτήσεις για τα βραβεία του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους (NEB) του 2024, όπου θα απονείμουν φέτος 20 υποδειγματικά καινοτόμα έργα και έννοιες που αντιπροσωπεύουν τη βιωσιμότητα, την αισθητική και τη συμμετοχικότητα.    

Για πρώτη φορά φέτος, θα γίνουν δεκτές αιτήσεις έργων και εννοιών στην Ουκρανία, πέραν των κρατών μελών της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων. Τα βραβεία «Ειδική αναγνώριση για την προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανάκαμψης της Ουκρανίας» θα αναγνωρίσουν έργα και έννοιες που συμβάλλουν στην ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας σύμφωνα με τις αξίες του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους.

Ένα άλλο νέο χαρακτηριστικό φέτος είναι η εστίαση σε έργα και έννοιες από περιφέρειες της ΕΕ που αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά ζητήματα ή προκλήσεις στη διττή ψηφιακή και πράσινη μετάβαση.

Επιβράβευση της βιωσιμότητας, της αισθητικής και της ένταξης

Τα βραβεία του 2024 θα επιβραβεύσουν υφιστάμενα έργα, καθώς και ιδέες που αναπτύχθηκαν από νέα ταλέντα σε τέσσερις κατηγορίες:

  • Επανασύνδεση με τη φύση·
  • Ανάκτηση του αισθήματος του ανήκειν·
  • Προτεραιότητα σε τόπους και ανθρώπους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη·
  • Διαμόρφωση ενός κυκλικού βιομηχανικού οικοσυστήματος και υποστήριξη της αντίληψης του κύκλου ζωής.

Καθεμία από τις τέσσερις κατηγορίες περιλαμβάνει δύο παράλληλα διαγωνιστικά σκέλη:

  • Σκέλος A: «Πρωταθλητές του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους», αφιερωμένο σε υφιστάμενα και ολοκληρωμένα έργα με σαφή και θετικά αποτελέσματα.
  • Σκέλος B: Τα «ανερχόμενα αστέρια του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους» θα είναι αφιερωμένα σε έννοιες που υποβάλλονται από νέα ταλέντα ηλικίας 30 ετών και άνω. Οι ιδέες μπορεί να βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης, από ιδέες με σαφές σχέδιο έως το επίπεδο του πρωτοτύπου.

Τα βραβεία του 2024 θα απονεμηθούν σε 20 νικητές που θα λάβουν βραβεία έως και 30,000 EUR, καθώς και ένα πακέτο επικοινωνίας που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν περαιτέρω και να προωθήσουν τα έργα και τις ιδέες τους. Θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ του Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες από τις 17 έως τις 21 Απριλίου, σε τελετή απονομής των βραβείων που θα διοργανώσει η Επιτροπή. Το φεστιβάλ θα φέρει σε επαφή άτομα με διαφορετικό υπόβαθρο, σε διάφορα εργαστήρια, δραστηριότητες και δορυφορικές εκδηλώσεις για να συζητήσουν και να διαμορφώσουν το μέλλον μας. Η πρόσκληση για δορυφορικές εκδηλώσεις παραμένει ανοικτή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Υποβολή υποψηφιότητας

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει την 10 Νοεμβρίου 2023 στις 19: 00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Οι αιτούντες κάθε εθνικότητας και υπόβαθρου είναι επιλέξιμοι εάν οι έννοιες και τα έργα τους υλοποιούνται στην ΕΕ, τα Δυτικά Βαλκάνια ή την Ουκρανία. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται μέσω της επίσημης πλατφόρμας βραβείων Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους.

Όλες οι λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων περιλαμβάνονται στον οδηγό για τους αιτούντες, ο οποίος είναι διαθέσιμος σε όλες τις γλώσσες της ΕΕ, των Δυτικών Βαλκανίων και τα ουκρανικά.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ


Ημερολόγιο

Απρίλιος 2024

MO
TU
WE
TH
FR
SA
SU
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Events for Απρίλιος

22

No Events
Events for Απρίλιος

28

29
30
1
2
3
4
5